Ziua mondială a cancerului de sânge

Data lansării: mai 2018

Detalii eveniment

Ziua mondială a cancerului de sânge este o zi globală de conștientizare dedicată luptei împotriva cancerului de sânge. Creat de DKMS în 2014, ziua de conștientizare se desfășoară anual pe 28 mai și este deschisă donatorilor, pacienților, prietenilor, familiilor, companiilor, organizațiilor și oricui este pregătită să le sprijine.

La fiecare 35 de secunde, cineva undeva în lume este diagnosticat cu cancer de sânge. Pentru mulți oameni diagnosticați cu cancer de sânge, o donare de celule stem de la un donator corespunde cu singura lor șansă de supraviețuire. Transplantul de celule stem sănătoase ajută la regenerarea măduvei osoase a beneficiarului și care începe să producă din nou celule sanguine sănătoase. Cu toate acestea, pentru ca transplantul să aibă cea mai mare șansă de succes, caracteristicile tesutului donatorului trebuie să se potrivească exact cu caracteristicile țesutului pacientului. Deoarece există câteva mii de combinații diferite de caracteristici ale țesutului, care sunt influențate de etnie și care pot fi foarte rare, găsirea unui donator potrivit poate fi o provocare – ca și cum ați găsi un ac într-un car cu fân.

Scopul nostru este de a oferi tuturor celor care au nevoie de un transplant de celule stem de la donator neînrudit o noua sansa la viață.

Ne puteti gasi la Cluj-Napoca în cadrul Universitati de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca strada Gheorghe Marinescu numărul 23, între orele 09.00 – 16.00 și împreuna putem fii #EroulDinUmbra al unui alt erou.