Înscrie-te în Registru

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii şi înfiinţată prin HG nr. 760/2009. Misiunea RNDVCSH este de a de a identifica și asigura, la standarde internaționale, donatori de CSH compatibili neînrudiți, tuturor pacienților din România care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice (CSH) și care nu au donator compatibil în familie.

Transplantul de CSH reprezintă un tratament care poate salva viața pacienților în cazul a peste 70 de boli grave de sânge, printre care se numără leucemia, limfomul anemia aplastică și anemiile hemolitice ereditare severe, dar și afecțiuni precum sindromul mielodisplazic, boli ereditare ale sistemului imunitar și tulburările metabolice moștenite.

Dacă ai între 18 şi 45 de ani, eşti o persoană sănătoasă, poţi să te înscrii în Registru după o informare completă asupra donării de celule stem. Vei completa un set de formulare privind decizia de a a deveni donator/oare de celule stem hematopoietice. Formularul de consimțământ conține date personale care sunt obligatorii pentru înscriere și care sunt în totală siguranță la noi. Vezi informarea cu privire la colectarea, stocarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ori de câte ori un pacient cu cancer de sânge sau altă boală hematologică severă are nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice, căutăm în registrul nostru și în cele din întreaga lume pe cineva care este identic genetic pentru acel pacient.
Dacă sunteți perechea lui, vă vom contacta și vă vom cere să donați dacă sunteți sănătos și încă doriți să faceți acest lucru. Este foarte important să vă actualizați datele de contact, astfel încât să vă putem contacta atunci când este nevoie. Vă puteți actualiza ușor informațiile on-line aici.

9 din 10 persoane donează celulele stem hematopoietice prin sânge într-un proces simplu numit colectă de celule stem din sânge periferic.
1 din 10 donatori donează celulele stem hematopietice colectate din măduva osoasă , sub anestezie generală. Dacă sunteți înscris registru, puteți alege oricare dintre cele două metode.
Vreți să aflați mai multe? Consultați videoclipul de mai jos.

Donatori noștri ne-au spus doar lucruri bune și ne-au povestit experiențele lor frumoase. Injecțiile cu factorul de creștere vă pot determina simptome asemănătoare gripei, dar de obicei acestea sunt ușoare și pot dura doar câteva zile.
Puteți afla mai multe povești ale donatorilor aici.

Dacă aveți peste 45 de ani sau din motive medicale nu vă puteți înscrie în Registru, nu vă faceți griji, există o mulțime de alte modalități uimitoare de a ajuta. Aflați mai multe despre cum vă puteți implica aici.

Dacă vrei să te înscrii în Registru completează atent datele de contact cu adresa completă unde dorești să primești pachetul la înscriere

Adresa

Am citit și acceptat Termenii și Condițiile

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!


Te poți înscrie în RNDVCSH și la un Centru al Donatorilor de celule stem heamtopoietice. Dacă decizi astfel, ne poți contacta și noi te programăm la un Centru al Donatorilor de celule stem hematopoietice, unde vei fi consiliat și ți se vor recolta 15 ml de sânge pentru analize gratuite care includ: determinarea grupei sanguine și Rh, testarea unor boli infecțioase transmisibile și determinarea profiluli HLA. Dacă rezultatele analizelor sunt bune o să primești o scrisoare de confirmare pentru înscrierea în RNDVCSH.