Înscrie-te în Registru

Dacă ai între 18 şi 45 de ani, eşti o persoană sănătoasă , poţi să te înscrii în Registru după o informare completă asupra donării de celule stem. Vei completa un chestionar medical şi un formular de consimţământ  privind decizia de a a deveni donator/oare de celule stem hematopoietice. Formularul de consimțământ conține date personale care sunt obligatorii pentru înscriere și care sunt în totală siguranță la noi. Vezi pagina de confidentialitate a datelor.

După completarea setului de formulare noi îți vom trimite  pachetul de înscriere la tine acasă, la adresa comunicată.

Ori de câte ori un pacient cu cancer de sânge sau o tulburare de sânge are nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice, căutăm în registrul nostru și în cele din întreaga lume pe cineva care este identic genetic pentru acel pacient.
Dacă sunteți perechea lui, vă vom contacta și vă vom cere să donați dacă sunteți sănătos și încă doriți să faceți acest lucru. Este foarte important să vă actualizați datele de contact, astfel încât să vă putem contacta atunci când este nevoie, vă puteți actualiza ușor informațiile online.

9 din 10 persoane donează celulele stem hematopoietice prin sânge într-un proces simplu numit colectă de celule stem din sânge periferic (PBSC).
1 din 10 donatori donează celulele stem hematopietice colectate din măduva osoasă, sub anestezie generală.
Dacă sunteți înscris registru, puteți alege oricare dintre cele două metode.
Vreți să aflați mai multe? Consultați videoclipul de mai jos.

Am vorbit cu nenumărați donatori care au doar lucruri pozitive de spus. Injecțiile cu factorul de creștere vă pot determina simptome asemănătoare gripei, dar de obicei acestea sunt ușoare și vor dura doar câteva zile.
Puteți afla mai multe despre modul în care se simte să donezi celule stem sau măduvă osoasă citit secțiunea povești.

Dacă nu vă puteți înscrie în registru, nu vă faceți griji, există o mulțime de alte modalități uimitoare de a ajuta. Aflați mai multe despre cum vă puteți implica aici.

Adresa

Am citit și acceptat Termenii și Condițiile

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Dacă vrei o programare ne poți contacta, și noi te programăm la cel mai apropiat Centru al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice de unde locuieşti.